Startpagina Bedrijfsnieuws

Bijna 80 werknemers coronapositief in Deens slachthuis Danish Crown

Na de corona-uitbraak in een slachthuis in Denemarken hebben 79 werknemers nu positief getest. Dat maakte de Deense vleesverwerker Danish Crown op 3 augustus bekend.

Leestijd : 1 min

Danish Crown werd minder dan een week geleden op de hoogte gebracht van een eerste coronageval onder werknemers in Ringsted. Daar worden wekelijks ongeveer 35.000 varkens geslacht, maar dat is nu aanzienlijk teruggedrongen. Om het risico op verdere coronaverspreiding in Ringsted te beperken, begint men met het meten van de lichaamstemperatuur van alle werknemers. Op 3 augustus moeten nog 300 werknemers worden getest. Inmiddels is er ook een mobiel testcentrum ingericht waarin alle medewerkers de komende 7 weken minimaal een keer per week op corona worden getest.

Bij de Duitse vleesverwerker Tönnies in Noordrijn-Westfalen ging hoofdkantoor in Rheda-Wiedenbrück na een corona-uitbraak bijna 4 weken dicht. Half juli mocht de productie weer starten. Het incident leidde tot een debat over de werk- en leefomstandigheden van de werknemers die daar werkten.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken