Startpagina Paarden

Everdijhof uit Kalmthout

De passie voor de paarden begon voor Jason Kuystermans en Caroline Deruytter van het Everdijhof uit Kamlthout toen beide nog heel jong waren. Ondanks dat ze beide een warmbloedmerrie hadden leerden ze in Oostenrijk de Haflingers kennen en hun besluit was snel gemaakt.

Leestijd : 1 min

Ze kochten hun eerste merries en al gauw begonnen ze met dit ras te kweken. Ondertussen hebben ze zelf twee hengsten: Amore van de Waaienburghoeve en Steinbach. “Ons doel is vooral om door te groeien tot een volwaardige hengstenhouderij” vertelt ons Jason “Want wij vinden het belangrijk dat onze paarden zowel op fok- als sportgebied goede prestaties neerzetten.” Zo werd Amore in februari bekroond tot nationaal reservekampioen van België en loopt Steinbach Z1 dressuur in Nederland. Ook de toekomst van het Everdijhof is verzekerd door onder andere de deelname van jonge hengsten voor de aankomende hengstenkeuring.

B.L.

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken