Startpagina Paarden

Stal van de Rinkerakker uit Kaprijke

Toen Jens Teerlicnk 14 jaar was kreeg hij van zijn vader de trekpaardmerrie ‘Sara van de Kooidrieshoeve’ uit Eeklo om haar van de slacht te redden. Jens had altijd gedroomd van een eigen paard en in 2003 ging zijn droom in vervulling.

Leestijd : 1 min

Samen met zijn vrouw Josephine Snebbout heeft hij zijn liefhebberij uitgebouwd tot de Stal van de Rinkerakker.

Momenteel staan er 6 trekpaarden: 2 merries met een veulen, een tweejarige merrie en de vierjarige bruine hengst Eduard van de Klaverhoeve die hij samen bezit met Geert De Clerck. De twee merries Gina de Balgerhoek en Maxima van het Clerckxhof hebben beide een merrieveulen van de eigen hengst. “Ze worden zeker verder gehouden”, verzekerde ons Jens. Samen met zijn vrouw Josephine nam hij deel aan allerhande activiteiten voor trekpaarden maar omwille van twee kleine kindjes staat dit momenteel op een lager vuurtje. Jens is vastbesloten om verder te timmeren aan de weg.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken