Startpagina Vleesvee

Wouter De Medts en Evelien Lammertyn: Witblauw vleesvee is top in alles

Circulaire en efficiënte bedrijfsvoering, dierenwelzijn, economische rentabiliteit én grote passie voor witblauw vleesvee: Wouter De Medts en Evelien Lammertyn zijn de verpersoonlijking van alles waar het Vlaams Ardennen Rund voor staat. “Proper zijn, orde en netheid: de basis van een gezonde veestapel.” Deel III van de serie Ras in de Kijker.

Het zou een zorgeloos en romantisch tafereel kunnen zijn: hoe de zichtbaar ‘gelukkige’ witblauwe vrouwelijke runderen in alle rust in het zonnetje liggen te herkauwen midden de weides en velden in de Vlaamse Ardennen, in de buurt van Maarkedal. Zorgeloos? Toch niet, daarvoor zijn ook hier de bedreigingen en de uitdagingen te groot. Het bewaken van ‘agrarisch erfgoed’ is in de Vlaamse Ardennen ook de inzet van een offensief.

Gedreven ondernemers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken