Ministrudel met kersen en platte kaas

Ministrudel van kersen en platte kaas (2) (2)

Wat heb je nodig?

400 g verse kersen

80 g suiker

1 el maiszetmeel

1/2 citroen

8 ronde vellen brickdeeg

2 el boter

250 g volle platte kaas

40 g suiker

1 vanillestokje

2 eetlepels amandelschilfers

Hoe ga je te werk?

Ontpit de kersen en snijd in 2.

Doe de kersen, 80 g suiker en het sap van 1/2 citroen in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Los het maiszetmeel op in 2 eetlepels water en voeg toe aan het pannetje. Laat nog 1 minuut meekoken, zet van het vuur en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mes de zaadjes er uit. Meng de platte kaas met de inhoud van 1 vanillestokje en 40 g suiker.

Smelt de boter. Wrijf een vel brickdeeg in met wat boter en leg hierop nog een vel. Besmeer het bovenste vel met de platte kaas tot 4 cm van de randen. Beleg met 2 eetlepels kersen.

Vouw de rand van de boven – en onderkant naar binnen en rol dan op van rechts naar links. Besmeer met gesmolten boter en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Maak zo in totaal 4 rolletjes.

Plaats de bakplaat onmiddellijk in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-18 minuten.

Serveer meteen met een beetje bloemsuiker.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Meest recent

Meest recent