Wat heb je nodig?
400 g verse kersen
80 g suiker
1 el maiszetmeel
1/2 citroen
8 ronde vellen brickdeeg
2 el boter
250 g volle platte kaas
40 g suiker
1 vanillestokje
2 eetlepels amandelschilfers
Hoe ga je te werk?
Ontpit de kersen en snijd in 2.
Doe de kersen, 80 g suiker en het sap van 1/2 citroen in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Los het maiszetmeel op in 2 eetlepels water en voeg toe aan het pannetje. Laat nog 1 minuut meekoken, zet van het vuur en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mes de zaadjes er uit. Meng de platte kaas met de inhoud van 1 vanillestokje en 40 g suiker.
Smelt de boter. Wrijf een vel brickdeeg in met wat boter en leg hierop nog een vel. Besmeer het bovenste vel met de platte kaas tot 4 cm van de randen. Beleg met 2 eetlepels kersen.
Vouw de rand van de boven – en onderkant naar binnen en rol dan op van rechts naar links. Besmeer met gesmolten boter en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak zo in totaal 4 rolletjes.
Plaats de bakplaat onmiddellijk in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-18 minuten.
Serveer meteen met een beetje bloemsuiker.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.