Startpagina Economie

Trump geeft 1 miljard extra uit aan opkoop voedsel

De Amerikaanse president Donald Trump laat het landbouwministerie voor 1 miljard dollar extra in de VS geproduceerd voedsel opkopen om arme gezinnen door de coronacrisis met voedselboxen heen te slepen. Tussen april en augustus werd al zo’n 3 miljard dollar vrijgemaakt voor het programma. In de voedselboxen zit groente, fruit, zuivel en vlees.

Leestijd : 1 min

Het programma is volgens de Trump-regering een win-win-win-programma voor boeren, distributie en families in nood. “Vanaf de eerste dag is mijn regering vastberaden om de geweldige boeren van onze natie te beschermen”, aldus Trump in een persbericht. Het programma helpt niet alleen armen aan voldoende en gezond eten, aldus zijn regering, maar redde ook 5.000 banen in de voedseldistributie.

De boxen worden verdeeld via ruim 10.000 voedselbanken en Ngo’s. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw zijn tussen 15 mei en 30 juni 35,6 miljoen voedselboxen verdeeld. In de periode van 1 juli tot 24 augustus werden nog eens 35,1 miljoen voedselboxen verdeeld. De derde ronde loopt van 1 september tot 31 oktober.

De president maakte de verhoging van het budget deze week bekend in de kantlijn van de de conventie van de Republikeinse partij die deze week plaats vond in Charlotte, in de staat North Carolina. Na afloop van de conventie bezocht Trump samen met zijn dochter Ivanka en de landbouwminister Sonny Perdue een voedseldistributiecentrum.

Volgens het Witte Huis zijn door het voedselpakkettensysteem zo’n 5.000 banen gered in de voedseldistributie.
Volgens het Witte Huis zijn door het voedselpakkettensysteem zo’n 5.000 banen gered in de voedseldistributie. - Foto: White House

Jan Cees Bron

Lees ook in Economie

Voedermarkt in weken 22-23: Graanmarkt vergt opvolging

Granen De graanmarkt wordt geconfronteerd met diverse uitdagingen, voornamelijk gedreven door weersomstandigheden en geopolitieke factoren. Opvolging is noodzakelijk, aangezien deze uitdagingen een directe invloed kunnen hebben op de prijs en beschikbaarheid van graan op de wereldmarkt.
Meer artikelen bekijken