Startpagina Bedrijfsnieuws

Minder winst en omzet voor John Deere

John Deere heeft in het derde kwartaal 11% minder omzet en 10% minder winst geboekt. Ook meldt het mechanisatiebedrijf dat het verwacht dat de verkoop van landbouwmachines in Europa dit jaar met 5% tot 10% zal dalen. De cijfers vallen financiële analisten mee. Topman John May heeft een ambitieus kostenbesparingsplan ingezet.

Leestijd : 1 min

John Deere is de grootste fabrikant van landbouwmechanisatie. Het besparingsplan komt erop neer dat veel werknemers zullen worden ontslagen. Volgens May is dat onvermijdelijk om te komen tot een wendbaardere en meer efficiënte onderneming. Het programma kost naar verwachting 175 miljoen dollar, maar moet over een langere periode bezien een veelvoud aan besparingen opleveren.

John Deere verwacht dat de verkoop van haar landbouwmachines dit boekjaar met circa 10% zal afnemen. Daarbij wordt rekening gehouden met een negatief wisselkoerseffect – de waarde van de dollar - van 2%. In de Verenigde Staten en Canada voorziet het bedrijf een daling van 5% tot 10%, ten opzichte van vorig jaar. Ook voor Europa is de verwachting dat de verkoop met 5% tot 10% daalt. Voor de regio Zuid-Amerika verwacht het bedrijf een afname van 10% tot 15%.

In de eerste 9 maanden van het boekjaar is de winst uitgekomen op bijna 2 miljard dollar, tegen 2,5 miljard dollar een jaar eerder. Het bedrijf moest in het eerste en tweede kwartaal vanwege de coronapandemie een deel van haar fabrieken tijdelijk sluiten, waardoor de winstgevendheid ook daalde.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Arvesta start bouw nieuwe eiwitinstallatie in Mettet

Bedrijfsnieuws Full service provider voor boer en tuinder Arvesta kondigt de bouwstart van een ultramoderne eiwitinstallatie in de voormalige zadenfabriek van Mettet (provincie Namen) aan. De installatie zal de productie van hoogwaardige eiwitconcentraten, zowel voor dierlijke als voor humane consumptie, mogelijk maken.
Meer artikelen bekijken