Startpagina Bedrijfsnieuws

Minder winst en omzet voor John Deere

John Deere heeft in het derde kwartaal 11% minder omzet en 10% minder winst geboekt. Ook meldt het mechanisatiebedrijf dat het verwacht dat de verkoop van landbouwmachines in Europa dit jaar met 5% tot 10% zal dalen. De cijfers vallen financiële analisten mee. Topman John May heeft een ambitieus kostenbesparingsplan ingezet.

Leestijd : 1 min

John Deere is de grootste fabrikant van landbouwmechanisatie. Het besparingsplan komt erop neer dat veel werknemers zullen worden ontslagen. Volgens May is dat onvermijdelijk om te komen tot een wendbaardere en meer efficiënte onderneming. Het programma kost naar verwachting 175 miljoen dollar, maar moet over een langere periode bezien een veelvoud aan besparingen opleveren.

John Deere verwacht dat de verkoop van haar landbouwmachines dit boekjaar met circa 10% zal afnemen. Daarbij wordt rekening gehouden met een negatief wisselkoerseffect – de waarde van de dollar - van 2%. In de Verenigde Staten en Canada voorziet het bedrijf een daling van 5% tot 10%, ten opzichte van vorig jaar. Ook voor Europa is de verwachting dat de verkoop met 5% tot 10% daalt. Voor de regio Zuid-Amerika verwacht het bedrijf een afname van 10% tot 15%.

In de eerste 9 maanden van het boekjaar is de winst uitgekomen op bijna 2 miljard dollar, tegen 2,5 miljard dollar een jaar eerder. Het bedrijf moest in het eerste en tweede kwartaal vanwege de coronapandemie een deel van haar fabrieken tijdelijk sluiten, waardoor de winstgevendheid ook daalde.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken