Startpagina Economie

Verschillende inbreuken vastgesteld bij 3 fruitbedrijven in Alken

Dinsdagavond is er een inval geweest bij 3 fruitbedrijven in Alken. De bedrijven werden volledig gecontroleerd na signalen van gebrekkige huisvesting van seizoensarbeiders. De controle ging uit van het gemeentebestuur en kaderde in de bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit. Aan de uitgebreide flexactie namen naast de gemeentelijke diensten ook de brandweer, de RVA, RSZ en de Dienst Vreemdelingenzaken deel.

Leestijd : 1 min

"Als gemeentebestuur willen we dat deze seizoenarbeiders in veilige en kwaliteitsvolle panden kunnen verblijven" legt burgemeester Marc Penxten uit. "We krijgen echter regelmatig signalen over de ondermaatse huisvesting van deze arbeiders. Reden waarom we de toestand ter plaatse zijn gaan bekijken. Het is onze taak erop toe te zien dat alle normen en voorschriften inzake woonkwaliteit, brandveiligheid en ruimtelijke ordening worden nageleefd - in het bijzonder in deze coronatijden."

De controle van de 3 fruitbedrijven leidde naar een aantal niet-vergunde woningen, waar verschillende inbreuken werden vastgesteld. Zo waren er inbreuken op de Vlaamse Wooncode, was de brandveiligheid niet in orde en werden verschillende stedenbouwkundige en milieu-overtredingen vastgesteld. Op basis van de vaststellingen zullen de eigenaars aangemaand worden om hun panden in orde te brengen. Deze adviezen worden ook aan de burgemeester overgemaakt. Er werden eveneens processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op de sociale wetgeving. De lokale politie heeft daarenboven op 2 adressen inbreuken vastgesteld inzake de regels in de strijd tegen de coronacrisis. Belga

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken