Startpagina Varkens

ABS roept varkenshouders op om waakzaam te zijn

Minister Ben Weyts, bevoegd voor dierenwelzijn, liet eerder al weten dat in het najaar de controles op transporten van dieren worden verscherpt. Ook die op varkens. ABS roept varkenshouders op om waakzaam te zijn en problemen tijdig op te lossen.

Leestijd : 1 min

De laatste weken en maanden komt de vleessector op geregelde tijdstippen op een negatieve manier in de media. “Het zijn vooral de beelden van de aangevoerde varkens met zichtbare gebreken die de publieke opinie beroeren”, stelt het ABS.

“Het is absoluut noodzakelijk om de regels rond aanvoer van dieren aan het slachthuis strikt na te leven. Aanwijzigingen van pootproblemen of kreupele dieren mogen volgens de dierenwelzijnsregels niet worden getransporteerd.”

ABS vraagt dan ook dat leden tijdig raad aan hun dierenarts zouden vragen zodat dieren op het bedrijf vlug kunnen worden behandeld, zodat ook verliezen uitblijven.

LV-ABS

Lees ook in Varkens

Mobiele buitenstal verhoogt dierenwelzijn bij biologische varkens

Varkens Mobiele buitenstallen zien we in Vlaanderen doorgaans vooral voor vlees- of legkippen. Dankzij een nieuw stalsysteem kunnen nu ook zeugen met hun biggen buiten op de weide rondlopen. De biologische varkenshouderij De Vleterbeek uit Poperinge is volgens BioForum de eerste met zo’n mobiele buitenstal.
Meer artikelen bekijken