Startpagina Bedrijfsnieuws

John Deere beperkt deelname Europese beurzen

John Deere beperkt in boekjaar 2021, dat eind oktober volgend jaar afloopt, haar deelname aan beurzen. Het groengele merk slaat dus de EIMA-beurs in Bologna en de SIMA-beurs in Parijs over. Agritechnica is met afstand de grootste machinebeurs en kan in november normaliter wel rekenen op de aanwezigheid van ’s werelds grootste fabrikant van tractoren en andere landbouwmachines. Voor de Belgische beurzen is de vraag of ze als Europese of lokale beurzen worden aangemerkt.

Leestijd : 2 min

Het belangrijkste argument is volgens John Deere de veiligheid van de gezondheid van de landbouwers, de handelaars en de werknemers van het merk. Het is evenwel een klap voor beurzen die in competitie zijn om na Agritechnica de belangrijkste Europese machinebeurs te zijn. Van 3 tot 7 februari vindt de machinebeurs EIMA plaats in Bologna. Vlak daarna vindt van 21 tot en met 25 februari de SIMA-beurs plaats in Parijs.

In België wordt John Deere geïmporteerd door Cofabel, een bedrijf van de Arvesta-groep. De woordvoerder van Arvesta bevestigde evenwel dat John Deere de Belgische beurzen niet zal overslaan. Agribex in Brussel vindt in 2021 vlak na Agritechnica plaats en heeft normaal gezien geen last van het besluit van de Amerikaanse onderneming. Hetzelfde geldt voor Interpom.

Er rijst ook geen probleem voor deelname aan Agriflanders (januari) de Beurs van Libramont (juli) en Werktuigendagen (september). Waarbij moet opgemerkt worden dat de kans dat Agriflanders doorgaat bijzonder klein lijkt. John Deere stelt deel te nemen aan lokale evenementen zolang sanitaire maatregelen voldoende zijn.

Nieuwe strategie

John Deere zegt een mix van traditionele en digitale instrumenten aan te wenden om haar producten aan de man te krijgen. De stap valt samen met een grote omslag die John Deere probeert te maken. Het bedrijf wil eensmart industrial company worden. Het bedrijf moet meer gestroomlijnd en klantgericht gaan werken. Dit is een van de grootste organisatorische herstructureringen in de 183-jarige geschiedenis van het bedrijf.

Jan Cees Bron

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken