Startpagina Akkerbouw

Limburg experimenteert met slimme fruitteelt

De toepassing van big data, sensor- en dronetechnologie, robotisering… is uitermate belangrijk voor de land- en tuinbouw, ook voor de Limburgse fruitteelt. Om de fruitteler klaar te stomen voor de toekomst onderzoekt en demonstreert pcfruit, samen met 8 Vlaamse en Nederlandse partners, de komende jaren deze nieuwe technologieën in het Interregproject ‘Smart Growers’.

In Europa staat smart farming nog in de kinderschoenen. Slechts 24% van de land- en tuinbouwers maakt gebruik van smart farming-toepassingen. Met het project Smart Growers focust het Proefcentrum voor de Fruitteelt (pcfruit) samen met 8 Vlaamse en Nederlandse onderzoekscentra zich op de ontwikkeling en implementatie van deze smart farming-technieken in de fruitteelt. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met land- en tuinbouwers en hightech bedrijven in België en Nederland. “Pcfruit ontwikkelt zich hierdoor verder tot...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Zonneboer(in) en klanten investeren samen

Akkerbouw Te midden de ‘Week van de Korte Keten’ lanceerde het Steunpunt Korte Keten de tweede editie van het concept ‘Zonneboeren’. Dit project brengt boer(inn)en en consumenten samen die willen investeren in groene energie en lokaal voedsel.
Meer artikelen bekijken