Startpagina Actueel

Twintigste editie campagne ‘Modder op de weg’ gelanceerd

De sensibiliseringscampagne van de provincie West-Vlaanderen ‘Modder op de weg’ is vrijdag 4 september gelanceerd. De campagne werd 20 jaar geleden opgestart na een dodelijk ongeval door vervuilde wegen tijdens de oogstperiode in het najaar.

Leestijd : 1 min

Het startschot van de jubileumeditie van de campagne werd gegeven in een landbouwbedrijf in Moorslede.

Met de campagne wil de provincie West-Vlaanderen zowel landbouwers als weggebruikers sensibiliseren over de gevaren van modder op de weg. Tijdens het oogstseizoen kan er door landbouwwerken modder op de weg komen en dat veroorzaakt slipgevaar. Voor de campagne werden speciaal borden ontworpen die weggebruikers waarschuwen voor modder op de weg. De landelijke gemeenten beschikken over een voorraad borden die kunnen worden uitgeleend.

Het is de bedoeling dat het vuile wegdek zo snel mogelijk wordt schoongemaakt. Daarnaast moet de campagne weggebruikers aansporen om hun rijstijl aan te passen. “Matig uw snelheid als men de weg aan het reinigen is. Sla de waarschuwingen betreffende slipgevaar niet in de wind en pas uw rijstijl aan”, zegt gouverneur Carl Decaluwé. Ook wil de campagne sensibiliseren voor omgang met landbouwvoertuigen op de weg. “Vaak is de weg smal, onverhard en weet men niet goed hoe men moet reageren bij een naderende tractor.”

Uit de analyse van dodelijke ongevallen in 2019 blijkt dat er geen dodelijke ongevallen zijn gebeurd met landbouwvoertuigen.

Belga

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken