Startpagina Pluimvee

Pluimveevleeshandel in Europa groeit niet verder

In de eerste zes maanden van dit jaar hebben EU-landen minder (-6,5 %) pluimveevlees uitgevoerd. Ook de invoer (-12,8 %) van pluimveevlees is gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Europese commissie.

Leestijd : 1 min

Het Verenigd Koninkrijk blijft de belangrijkste handelspartner van de EU voor de invoer en de uitvoer van pluimveevlees. Door de huidige relaties en de brexit-perikelen werden de exacte cijfers van het Verenigd Koninkrijk door de Europese Commissie even buiten beschouwing gelaten.

Als het VK even links wordt gelaten, dan zijn bij de export de Filipijnen, Ghana, Oekraïne, Hongkong en Congo de voornaamste handelspartners. Opvallend is dat de uitvoer naar Congo met bijna 60 % is gestegen.

Wat de invoer betreft - ook hier wordt het Verenigd Koninkrijk even buiten beschouwing gelaten - is Brazilië de voornaamste handelspartner, gevolgd door Thailand en Oekraïne.

Europese Commissie-LV

Lees ook in Pluimvee

Salmonella-resultaten pluimvee voor 2023

Pluimvee DGZ publiceerde onlangs de resultaten van de Salmonella-analyses en een overzicht van de Salmonella-serotypes bij Belgische pluimveetomen voor 2023. Dat jaar voldeed België aan de Europese doelstellingen voor Salmonella bij fokpluimvee, vleeskippen en vleeskalkoenen. Bij leghennen haalde België de doelstellingen niet.
Meer artikelen bekijken