Startpagina Vleesvee

Ras in de kijker: Maine Anjou, een ideaal ras voor productie met eigen ruwvoeders

“Kom meisjes, kom…” Jo Ally en Sophie Demerre roepen liefdevol hun Maine Anjou-koeien samen voor de foto. Op ‘Goed te Maaigem’ in Bachte-Maria-Leerne koos men bewust voor dit Franse ras. “Het is een ideaal vleesveeras om op te kweken met eigen ruwvoeders.”

Het ras Maine Anjou is vandaag meer en meer bekend onder de officiële Franse naam Rouge Des Prés. De bakermat van dit ras ligt in de regio Chartres, ten zuidoosten van Parijs. Wanneer ik Goed te Maaigem in Bachte-Maria-Leerne in de mooie Leiestreek bezoek, zijn Jo, zijn vader Antoine en zoon Guerin nog maar net terug van een intensieve trip naar die Franse regio. “We gaan er regelmatig op zoek naar dieren die passen op ons bedrijf”, vertelt Jo.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken