Startpagina Vleesvee

Hereford-runderen op de Paependaalhoeve: zacht karakter, puur natuur en mals vlees

Hereford: het is in ons land een minder bekend vleesveeras, maar het heeft volgens kwekers en fokkers uitstekende kwaliteiten: zacht van karakter, gras- en natuurweides zijn hun ideale habitat én ze bieden hoogwaardig en smaakvol vlees. Filip Huybrechts en Jessica Pauwels van de Paependaalhoeve in Boutersem weten er alles van. “Dichter bij de puurheid van de natuur kom je niet.”

Net naast het op -en afrittencomplex van Boutersem op de E40, tussen Leuven en Tienen, baatten Filip Huybrechts (53) en Jessica Pauwels (37) samen een landbouwbedrijf uit: 100 ha akkerbouw wordt gecombineerd met het kweken van vleesvee van het ras hereford, goed voor 160 stuks vleesvee.

Van melk naar vlees

En dat is opmerkelijk. Jessica heeft geen afkomst in de landbouw, de wieg van Filip Huybrechts stond enkele...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken