Startpagina Actueel

Luchtbrug voor Marokkaanse seizoensarbeiders naar Corsica

Frankijk zet een luchtbrug op voor seizoensarbeiders uit Marokko om de mandarijnenoogst op Corsica voor de ondergang te behoeden. Alle arbeiders worden voor hun vertrek getest op het coronavirus, na een week worden ze op Corsica nog eens getest.

Leestijd : 1 min

Het gaat om 902 Marokkanen die die vanaf vrijdag 9 oktober worden overgevlogen naar het Franse eiland. Dat gebeurt met 5 vluchten gefinancierd door Corsicaanse landbouwers die vrezen dat de oogst dit jaar anders volledig verloren gaat. De luchtbrug is er gekomen dankzij samenwerking van het crisiscentrum van de Franse premier Jean Castex, het lokale bestuur op Corsica, de Franse immigratiedienst en de Marokkaanse autoriteiten.

De sluiting van de buitengrenzen van de Europese Unie vanwege het virus heeft een heleboel arbeiders in deze oogstmaanden ervan weerhouden dit seizoen te komen werken.

Belga

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken