Startpagina Economie

Federaal landbouwminister houdt voorlopig voogdij FAVV

Federaal landbouwminister David Clarinval zal voorlopig net als zijn voorganger de voogdij over het FAVV voeren. Dat zegt een woordvoerder van het voedselagentschap. De vraag of de voogdij over het FAVV naar een ander ministerie moet gaan, werd opgeworpen in het Regeerakkoord van de nieuwe regering.

Leestijd : 1 min

In de ‘Formatienota’ zoals het formeel heet, staat dat de regering de doorgevoerde audits naar de werking van het FAVV bekijkt, en indien nodig maatregelen doorvoert. Bij het onderzoeken van de nodige maatregelen zal er ook een reflectie gevoerd worden over de voogdij over het FAVV. Maar, bevestigt het FAVV, dat is dus niet voor snel. Voorlopig zal Clarinval de werking van de FAVV volgen.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) werd in het jaar 2000 opgericht naar aanleiding van de dioxinecrisis. De organisatie heeft de taak te waken over de veiligheid van de voedselketen en de kwaliteit van het voedsel. Er werken ruim 1.200 mensen en het jaarbudget bedraagt 164 miljoen euro. Het FAVV voert een aantal diensten uit van het ministerie van Landbouw en het ministerie van Volksgezondheid.

Wat landbouw betreft gaat het om de inspecties-generaal voor plantaardige producten, dierlijke producten en veterinaire diensten. Ook de Centrale Dierengezondheidsvereniging vzw valt hieronder. Wat betreft het Ministerie van Volksgezondheid gaat het om de algemene eetwareninspectie en het Instituut voor Veterinaire Keuring.

Jan Cees Bron

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken