Startpagina Paarden

Sakina Van Dyck nationaal kampioene in Oudenaarde

Na de jumping in Lummen ging op zondag 4 oktober ll. het LRV-dressuurkampioenschap door, maar zonder de reeksen voor achttallen en viertallen. En de groepsdressuur is zo typisch voor de Landelijke Rijverenigingen. Hopelijk kan het volgend jaar normaal doorgaan.

Leestijd : 1 min

In de klasse ZZ, de hoogste reeks in LRV, ging de titel naar Sakina Van Dijck uit Morkhoven met Bonvivant (v. Tolando). Zij werd op de voet gevolgd door Celine Swinnen uit Hechtel-Eksel met Igor (v. Chirlon). Het podium werd volledig met Lotte Nestor en Ferrari (v. Fernando Torres) uit Sint-Katelijne-Waver. In Klasse Zwaar 2 was de titel voor Linea Van Den Broeck en N' Amyro Van Geertsmeulenberg (v. Quaterback) uit Melsele; gevolgd door Pauline Coomans en Guess Who (v. Bretton Woods) uit Meldert. Nationaal kampioene Sakina Van Dijck en J-Coolhorses' Janira (v. Pavarotti V/De Helle) uit Morkhoven stond op plaats 3. Verder won in Zwaar 1 ring 3 Liesbeth Molenberghs en Orlondy van het Beukenhof (v. Apache) uit Leopoldsburg. In ring 4 klasse Zwaar 1 was de overwinning voor Steffi Van Loo uit Aarschot met Moon S (v. Sir Donovan).

Bij de pony’s een week voordien, eveneens in Oudenaarde, stond in de hoogste reeks van de D-pony’s ( D-Licht 2) Merel Rogiers uit Eksaarde Doorslaar na een knappe prestatie met Funstables Michelangelo bovenaan op het podium.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal

Paarden In de trekpaardenwereld zijn het meestal dezelfde stallen die de voorpagina’s inpalmen. Daarom is het goed dat we eens een bezoek brengen aan de minder bekende fokkers, die toch in stilte onversaagd proberen te fokken volgens hun eigen manier van denken en doen. Zo kwamen we terecht bij dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal, dicht bij Oudenaarde.
Meer artikelen bekijken