Startpagina Paarden

Sakina Van Dyck nationaal kampioene in Oudenaarde

Na de jumping in Lummen ging op zondag 4 oktober ll. het LRV-dressuurkampioenschap door, maar zonder de reeksen voor achttallen en viertallen. En de groepsdressuur is zo typisch voor de Landelijke Rijverenigingen. Hopelijk kan het volgend jaar normaal doorgaan.

Leestijd : 1 min

In de klasse ZZ, de hoogste reeks in LRV, ging de titel naar Sakina Van Dijck uit Morkhoven met Bonvivant (v. Tolando). Zij werd op de voet gevolgd door Celine Swinnen uit Hechtel-Eksel met Igor (v. Chirlon). Het podium werd volledig met Lotte Nestor en Ferrari (v. Fernando Torres) uit Sint-Katelijne-Waver. In Klasse Zwaar 2 was de titel voor Linea Van Den Broeck en N' Amyro Van Geertsmeulenberg (v. Quaterback) uit Melsele; gevolgd door Pauline Coomans en Guess Who (v. Bretton Woods) uit Meldert. Nationaal kampioene Sakina Van Dijck en J-Coolhorses' Janira (v. Pavarotti V/De Helle) uit Morkhoven stond op plaats 3. Verder won in Zwaar 1 ring 3 Liesbeth Molenberghs en Orlondy van het Beukenhof (v. Apache) uit Leopoldsburg. In ring 4 klasse Zwaar 1 was de overwinning voor Steffi Van Loo uit Aarschot met Moon S (v. Sir Donovan).

Bij de pony’s een week voordien, eveneens in Oudenaarde, stond in de hoogste reeks van de D-pony’s ( D-Licht 2) Merel Rogiers uit Eksaarde Doorslaar na een knappe prestatie met Funstables Michelangelo bovenaan op het podium.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Op bezoek bij een kleine, gedreven fokker: Stal van ’t Hof te Moerzeke van Andreas Van Geyte

Paarden Ik ontmoette Andreas vorige zomer als voorzitter van de jury op het laatste Vlaams Kampioenschap. Hij is bestuurslid van de VFBT, maar vooral een gedreven fokker van het Belgisch trekpaard. Hoewel hij deelnemer is aan het nationaal kampioenschap merries, dingt hij met zijn trekpaarden niet alleen mee aan keuringen, maar labeurt hij er ook mee op de omliggende akkers, zowel van hemzelf als van (meestal oudere) landbouwers in de buurt.
Meer artikelen bekijken