Startpagina Paarden

Douchka du Monty kampioen

Onlangs vond in Ciney de officiële trekpaardenprijskamp plaats voor de provincies Waals-Brabant, Luik, Luxemburg en Namen. Dertig paarden waren aanwezig. De 5-jarige Douchka du Monty (v. Matteo van 't Rietenhof) van Vincent en Cathy Goosse uit Mabompré werd algemeen kampioene.

Leestijd : 1 min

Sandy de Lichereau (v. Rivaal van de Boterhoeve) van Lorie Deconninck uit Waha was de beste bij de merries van 1 en 2 jaar en Lumière de Lorcy (v. Unik de Lichereau) van Valéry Bodart uit Wavreille won de titel bij de drie- en vierjarigen. Twee weken eerder werd Douchka du Monty eveneens algemeen kampioene tijdens het Waals kampioenschap in Cortil Noirmont. Eva du Pre Corbier van Jean-Claude Rossomme uit Bois de Villers werd toen reserve-kampioene. Op het Waals kampioenschap werd Astrid van het Grootveld van Vlaams-Brabant van Herman Bruno uit Wavreille kampioene bij de één- en tweejarigen. Nala de Guignies van Chantry Debaisieux uit Taintignies werd kampioene bij de drie- en vierjarigen.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal

Paarden In de trekpaardenwereld zijn het meestal dezelfde stallen die de voorpagina’s inpalmen. Daarom is het goed dat we eens een bezoek brengen aan de minder bekende fokkers, die toch in stilte onversaagd proberen te fokken volgens hun eigen manier van denken en doen. Zo kwamen we terecht bij dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal, dicht bij Oudenaarde.
Meer artikelen bekijken