Startpagina Paarden

Douchka du Monty kampioen

Onlangs vond in Ciney de officiële trekpaardenprijskamp plaats voor de provincies Waals-Brabant, Luik, Luxemburg en Namen. Dertig paarden waren aanwezig. De 5-jarige Douchka du Monty (v. Matteo van 't Rietenhof) van Vincent en Cathy Goosse uit Mabompré werd algemeen kampioene.

Leestijd : 1 min

Sandy de Lichereau (v. Rivaal van de Boterhoeve) van Lorie Deconninck uit Waha was de beste bij de merries van 1 en 2 jaar en Lumière de Lorcy (v. Unik de Lichereau) van Valéry Bodart uit Wavreille won de titel bij de drie- en vierjarigen. Twee weken eerder werd Douchka du Monty eveneens algemeen kampioene tijdens het Waals kampioenschap in Cortil Noirmont. Eva du Pre Corbier van Jean-Claude Rossomme uit Bois de Villers werd toen reserve-kampioene. Op het Waals kampioenschap werd Astrid van het Grootveld van Vlaams-Brabant van Herman Bruno uit Wavreille kampioene bij de één- en tweejarigen. Nala de Guignies van Chantry Debaisieux uit Taintignies werd kampioene bij de drie- en vierjarigen.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Trekpaardenkeuring op 1 april te Evergem

Paarden Op Paasmaandag 1 april ging traditiegetrouw een trekpaardenkeuring door te Evergem, ingericht door het jaarmarktcomité Evergem, geflankeerd door de families De Brabander en Van Hoorebeke.
Meer artikelen bekijken