Startpagina Paarden

SBB: Stijn Rombouts wint bij zesjarigen

In Oudenaarde werden naast het nationaal LRV-kampioenschap dressuur ook de finales van de SBB-competitie voor jonge dressuurpaarden gereden. Bij de zesjarigen ging de titel naar Stijn Rombouts en Joy (Negro) uit Sint-Lenaarts, gevolgd door Xanthe De Backer en Obi Van De Litzemaere (Bordeaux) uit Broechem en Sarah Luck en Oh So Special van het Molenzicht (Bailamos Biolley) van LRV-Turnhout.

Leestijd : 1 min

Bij de vijfjarigen won Celine Swinnen en Kazzburga (Glamourdale) van LRV Hechtel-Eksel. Tweede in deze reeks werd Marijke Bax en Joberlina Van De Kapel (Understone van de Kapel) uit Wortel en Kreutziger Christoph en Diacontino C&T (Diacontinus) van LRV-Lippelo.

Ten slotte waren er ook de vierjarigen, gewonnen door nationaal LRV-dressuurkampioene Sakina Van Dijck en Querido Del Amor (Lord Leatherdale) uit Morkhoven. Karel Michiels uit Appels en Finally (v. First Ampere) was tweede voor Evelien Neven en Leche Svb (Geniaal) uit Zoutleeuw.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal

Paarden In de trekpaardenwereld zijn het meestal dezelfde stallen die de voorpagina’s inpalmen. Daarom is het goed dat we eens een bezoek brengen aan de minder bekende fokkers, die toch in stilte onversaagd proberen te fokken volgens hun eigen manier van denken en doen. Zo kwamen we terecht bij dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal, dicht bij Oudenaarde.
Meer artikelen bekijken