Startpagina Paarden

SBB: Stijn Rombouts wint bij zesjarigen

In Oudenaarde werden naast het nationaal LRV-kampioenschap dressuur ook de finales van de SBB-competitie voor jonge dressuurpaarden gereden. Bij de zesjarigen ging de titel naar Stijn Rombouts en Joy (Negro) uit Sint-Lenaarts, gevolgd door Xanthe De Backer en Obi Van De Litzemaere (Bordeaux) uit Broechem en Sarah Luck en Oh So Special van het Molenzicht (Bailamos Biolley) van LRV-Turnhout.

Leestijd : 1 min

Bij de vijfjarigen won Celine Swinnen en Kazzburga (Glamourdale) van LRV Hechtel-Eksel. Tweede in deze reeks werd Marijke Bax en Joberlina Van De Kapel (Understone van de Kapel) uit Wortel en Kreutziger Christoph en Diacontino C&T (Diacontinus) van LRV-Lippelo.

Ten slotte waren er ook de vierjarigen, gewonnen door nationaal LRV-dressuurkampioene Sakina Van Dijck en Querido Del Amor (Lord Leatherdale) uit Morkhoven. Karel Michiels uit Appels en Finally (v. First Ampere) was tweede voor Evelien Neven en Leche Svb (Geniaal) uit Zoutleeuw.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Op bezoek bij een kleine, gedreven fokker: Stal van ’t Hof te Moerzeke van Andreas Van Geyte

Paarden Ik ontmoette Andreas vorige zomer als voorzitter van de jury op het laatste Vlaams Kampioenschap. Hij is bestuurslid van de VFBT, maar vooral een gedreven fokker van het Belgisch trekpaard. Hoewel hij deelnemer is aan het nationaal kampioenschap merries, dingt hij met zijn trekpaarden niet alleen mee aan keuringen, maar labeurt hij er ook mee op de omliggende akkers, zowel van hemzelf als van (meestal oudere) landbouwers in de buurt.
Meer artikelen bekijken