Startpagina Veeteelt

Impossible Foods wil koevrije ‘melk’ en ‘steak’

Impossible Foods wil de komende 12 maanden 100 wetenschappers aanwerven om een plantaardige variant op koemelk, vis en steak te ontwikkelen. De topman van het Amerikaanse bedrijf Pat Brown belooft wat de zuivelvervanger aangaat een product dat 100% smaakt als koemelk, dus iets anders dan zuivelalternatieven als amandelmelk of soja-yoghurt. Het klinkt vergezocht, maar Impossible Foods haalde dit jaar al 700 miljoen dollar op bij investeerders.

Impossible Foods werd in 2011 opgericht door Pat Brown, een voormalige professor in de biochemie aan Stanford University. Hij nam in 2009 18 maanden vrij om de milieuproblemen die geassocieerd worden met de intensieve veehouderij aan te kaarten. Toen een workshop weinig uithaalde besloot Brown dan maar een alternatief voor ‘dierlijke’ producten als vlees en zuivel te gaan ontwikkelen en aanbieden. Dit leidde tot een ‘Impossible Burger’ die in 2011 in het rijke en trendy Silocon Valley werd gelanceerd....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken