Startpagina Vleesvee

Test Aankoop: ‘Beste rundvlees koop je bij de slager, biovlees niet per se gezonder’

Wil je de beste kwaliteit van rundvlees, dan ga je het best naar de zelfstandige slager. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop, na analyse van 39 stalen vlees afkomstig van zowel lokale slagers als supermarkten.

Om te weten waar de consument het best zijn stuk rundvlees kan kopen, kocht Test Aankoop 39 stukken dunne lende, bijna allemaal van Belgische origine: 10 stalen waren afkomstig van supermarkten (Carrefour, Colruyt, Delhaize, Albert Heijn, Aldi, enzovoort) en 11 stalen kwamen uit biowinkels (Bioplanet, Sequoia, Färm, enzovoort). Voor nog 18 andere ging Test Aankoop langs bij zelfstandige slagers, waaronder 8 biologische slagers. Vlees van de slager kwam volgens het expertenpanel als beste uit de bus.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken