VLAM blijft met ‘Go for Gold’ inzetten op nieuwe markten voor Belgian fries

‘Go-for-Gold’ verwijst zowel naar de ‘Original Belgian Fries’ als een premium product als naar de gouden kleur van de perfecte frietjes.
‘Go-for-Gold’ verwijst zowel naar de ‘Original Belgian Fries’ als een premium product als naar de gouden kleur van de perfecte frietjes. - Foto: VLAM

Ondanks de huidige coronacrisis kon de beurs op heel wat interesse rekenen: 1.115 exposanten en 127.454 bezoekers verzamelden in de Shanghai New International Expo in China om met elkaar in gesprek te gaan. Voor Belgian fries VLAM was het de eerste deelname.

Campagne ‘Go-for-Gold’

De coronacrisis zorgt voor nooit geziene uitdagingen, maar VLAM is vastbesloten om zijn exportopdracht met Vlaamse middelen, en uit de verschillende sectoren, verder te zetten. Dankzij de nauwe samenwerking met de beursorganisatie van FHC en FIT kon een efficiënte en geslaagde vertegenwoordiging van de Belgische sector van diepgevroren aardappelen op touw worden gezet.

Dit evenement was ook de lancering van de door de Europese commissie gecofinancierde campagne ‘Go for Gold’. De Belgische stand was ingekleed in het nieuwe ‘Go-for-Gold’-concept, dat de positie bevestigt van België als ‘s werelds grootste exporteur van bevroren aardappelproducten, rechtstreeks vanuit het hart van Europa.

‘Go-for-Gold’ verwijst zowel naar de ‘Original Belgian Fries’ als een premium product als naar de gouden kleur van de perfecte frietjes. Op de Belgische stand konden bezoekers proeven van onze frietjes, waarna er commerciële gesprekken konden plaatsvinden met de lokale afgevaardigden van Bart’s Potato Company, Ecofrost, Mydibel, Agristo en Clarebout.

Belang van Aziatische markt

VLAM was lang niet de enige Europese standhouder op de beurs. De grote paviljoenen van onder meer Nederland en Italië tonen het toenemend belang van de Aziatische markt. Ook de Verenigde Staten waren heel nadrukkelijk aanwezig. VLAM rolt zijn exportpromotieplannen verder uit voor China, Japan, Zuid-Korea en Singapore en kiest daarbij zowel voor beursdeelnames als eigen evenementen.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent