Startpagina Actueel

Gemiddelde EU-melkprijs is in oktober weer licht gestegen

Weer is de gemiddelde melkprijs op basis van de meeste EU-zuivelondernemingen in oktober licht gestegen: met 0,27 euro ten opzichte van september, of 33,26 euro. Maar dat is nog altijd 0,46 euro lager dan in dezelfde maand verleden jaar (33,70 euro). Milcobel (28,73 euro) blijft achterop hinken. Dat blijkt uit de LTO Internationale melkprijsvergelijking.

Leestijd : 1 min

Door de stijging van de gemiddelde melkprijs in oktober wordt het verschil met verleden jaar iets kleiner. Die is berekend in euro per 100 kg melk bij 4,2% vet, 3,4% eiwit, 1.000.000 kg/jaar, kiemgetal 24.999 en celgetal 249.999 per ml, exclusief nabetalingen en exclusief BTW.

Voor de komende maanden lijken de melkprijzen zich te stabiliseren. Zo blijven de melkprijzen van DMK, Savencia, Lactalis en FrieslandCampina in november gelijk, terwijl dit ook geldt voor Milcobel en Saputo Dairy UK tot en met december. De melkprijs van Arla stijgt in november met 1 euro en blijft in december gelijk.Alleen Danone, die eerder aankondige een forse herstructurering door te voeren, heeft de melkprijs in oktober verlaagd.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Natuurorganisaties houden juridische opties inzake GLB en PAS open

Actueel De Vlaamse Regering zal vandaag trachten tot een akkoord te komen over zowel het GLB als het PAS. De Vlaamse meerjarenplannen moeten de Europese minimumverplichtingen behalen. Dat is cruciaal voor de rechtszekerheid van de boeren en een snelle uitbetaling van hun inkomenssteun, schrijft Bond Beter Leefmilieu in een Persbericht.
Meer artikelen bekijken