Startpagina Akkerbouw

Eosprijswinnares 2020 focust op landbouwafval voor de productie van bio-ethanol

Voor biochemicus Babette Lamote eindigde 2020 nog best positief. Uit 82 inzendingen koos de jury van de Eosprijs haar masterthesis uit als de beste exact-wetenschappelijke scriptie. Ze ontwikkelde een methode om brandstof te maken van landbouwafval. Lamote draagt hiermee haar steentje bij aan de strijd tegen verspilling.

Dat landbouw vaak een focus is voor wetenschappelijk werk, werd ook weer vorig jaar duidelijk. Biochemicus aan de Universiteit Gent, Babette Lamote, won vorig jaar namelijk de Eosprijs 2020 voor exact-wetenschappelijke scripties. Door de coronacrisis gebeurde de onthulling van de winnaar online, via een Facebook Live event op 15 december. Een bekroning voor haar harde werk en passie voor biochemie. De jury beoordeelde haar onderzoek ‘zowel toekomstgericht als duurzaam’, en ook onder het publiek was ze favoriet met maar liefst de helft van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

‘Alarmerende’ concentraties TFA gevonden in Europese wijnen

Actueel Concentraties trifluorazijnzuur (TFA), een korteketen-PFAS die geproduceerd wordt door de ontbinding van andere PFAS-verbindingen, zijn alarmerend toegenomen in Europese wijnen. Dat zegt het meest recente rapport van het Pesticide Action Network Europe (PAN Europe). De studie vond de forever chemical terug in alle recent geanalyseerde wijnen, met een aanzienlijke stijging van de concentraties in de afgelopen jaren.
Meer artikelen bekijken