Startpagina Bedrijfsnieuws

Specialist in voederadditieven, Palital, nu volledig in handen van Arvesta

Arvesta, de fullservice-partner van boer en tuinder, blijft verder inzetten op internationale groei en vergroot begin januari 2021 haar participatie in Palital, specialist in voederadditieven, van 30% naar een volledige overname. In april van 2020 hadden Palital en Arvesta al een akkoord voor een participatie van 30% getekend en was reeds de eerste samenwerking gestart, maar dat akkoord wordt nu doorgetrokken naar een volledige overname.

Leestijd : 2 min

Palital, gevestigd in het NederlandseVelddriel, ontwikkelt en produceert hoogwaardige additieven voor de diervoederindustrie. Het gaat om een jong en actief bedrijf, dat wereldwijd actief is, met een veertigtal medewerkers en een duidelijke focus op het creëren van duurzame additieven voor de diervoederindustrie, zowel lokaal als internationaal. Het zijn experts in butyraatconcepten, maagstabiele additieven en smaak- en zoetstoffen.

Deze overname kadert volledig in de strategie van beide bedrijven om internationaal verder te groeien. Dirk Van Thielen, Business Unit Director Animal Nutrition bij Arvesta: “We kijken bijzonder uit naar verdere samenwerking om samen met Palital internationaal verder te kunnen groeien in het domein van ‘additieven en specialiteiten’ met innovatieve producten die een grote toegevoegde waarde bieden.”

De producten van Palital zijn complementair aan het gamma van Aveve Biochem, één van de sterke merken van Arvesta, zodat beide assortimenten elkaar kunnen versterken. “We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking met Arvesta ons de mogelijkheid zal bieden om sneller internationaal te groeien,” aldus Henry van den Bighelaar, Managing Director Palital.

In de komende weken wordt uitgestippeld hoe de samenwerking tussen beide merken verder versterkt kan worden onder leiding van Guy Janssens, Directeur Feed Additives & Specialties bij Arvesta.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken