KI Cobbaert en varkensfokkerijorganisatie Genesus slaan de handen in elkaar

De nieuwe Genesus-beren, hier een Duroc eindbeerlijn, zitten momenteel nog in de quarantainestal.
De nieuwe Genesus-beren, hier een Duroc eindbeerlijn, zitten momenteel nog in de quarantainestal. - Foto: KI Cobbaert

Genesus is de grootste Canadese fokkerij die zich focust op Landras- en Large White-zeugenlijnen en de Canadese Duroc als eindbeerlijn. De fokkerij beschikt hiervoor over een kern met meer dan 17.000 zeugen verspreid over 15 landen. Alle beren worden naast tal van andere parameters individueel op voederconversie getest. Er wordt genoomselectie ingezet gericht op productiviteit, snellere groei, efficiëntie en hoge opbrengst.

Genesus LR x LW zeugen onderscheiden zich van andere genetica door de hoge geboortegewichten van de zeer vitale biggen. De robuuste zeugen zorgen met hun goede melkgift voor minder uitval en meer gespeende biggen.

De Genesus Duroc-lijn is uitgesproken drager van de genetische merkers voor marmering. Hierdoor staan ze garant voor een sappiger en smakelijker stukje vlees. Onder het motto “Hoe smakelijker, hoe hoger de consumptie”, implementeert Genesus al meer dan 30 jaar vleeskwaliteit in zijn fokdoel. De Canadese Duroc scoort hier sowieso goed in, wat ook al uit eerder onderzoek door het ILVO gebleken is.

KI Cobbaert, een familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in varkens-KI in Leffinge, gelooft dat naast zijn ruim aanbod in PRRS-vrije Belgische en Franse Pietrain de Genesus Duroc, Landras en Large White beren een waardevolle aanvulling zijn.

Meest recent

Meest recent