150 jaar Pöttinger in 2021

Opraapwagens zijn altijd een verkoopssucces geweest binnen het gamma van Pöttinger.
Opraapwagens zijn altijd een verkoopssucces geweest binnen het gamma van Pöttinger. - Foto: Pöttinger.

In 1871 startte het verhaal van Franz Pöttinger, die dan een horlogemaker was en toen al oog had voor innovatie en toekomstige ontwikkelingen. Dit leidde tot het bouwen van een ruwvoederoogstmachine om het leven van de hardwerkende boer te vereenvoudigen. Fruitpersen, ruwvoerhakselaars, houtversnipperaars, aardappelrooiers, waren machines die volgden.

In 1950 werd een bestseller gebouwd, een hooilader die ook stro en bietenblad kan laden op een kar. Dit was het begin van het hooibouwgamma. In het gamma machines voor de bodembewerking stapte de fabrikant in 1975 door de overname van de Duitse ‘Bavarian Plough Factory’. Ploegen, rotoreggen, stoppelcultivatoren kwam toen het gamma verruimen. In de productie van zaaimachines werd uiteindelijk gestapt door in 2001 de Rabe fabriek in het Duitse Bernburg over te nemen.

Het internationale succes van Pöttinger begon pas in 1999 met de opening van een verkoopskantoor in Frankrijk. Ondertussen volgden er nog zo 14 vestigingen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. De meest recente is een verkoopsvestiging in Polen die vorig jaar werd opgestart.

TD

Meest recent

Meest recent