Startpagina Archief

Maïs is meer dan rijp genoeg om te hakselen

Eind verleden week zijn zoals de voorgaande weken opnieuw stalen genomen op de proefvelden in het LCV netwerk voor de opvolging van de afrijping van de silomaïs.

De staalnames op de proeflocaties lopen hier en daar naar hun einde toe want veel proefpercelen zijn momenteel rijp of overrijp of al geoogst. De meeste locaties zitten momenteel boven de 32% DS. Als de kolven, zoals op de meeste plaatsen dit jaar, iets kleiner zijn, zijn dat reeds DS waarden om aan inkuilen te denken.

De drogestof percentages gaan bovendien snel de hoogte in. Afgelopen week waren er individuele veldjes die met meer dan 6% stegen. De gemiddelde stijging op weekbasis was eerder 2 tot 3 procent.

Hoewel er nog...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Deze bedrijven maken kans op de BioVLAM 2025

Akkerbouw De 5 genomineerden van de BioVLAM 2025 zijn bekend: Brothway (Michelbeke), VOF den Boogerd (Zelem), Great Moments (GR’EAT) (Kortenberg), Het Land van Melk en Honing (Diksmuide) en Het Polderveld (Knokke-Heist). De BioVLAM, een initiatief van de biosector in samenwerking met VLAM, bekroont een gepassioneerde bio-ondernemer die gebeten is door innovatief en duurzaam ondernemen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen