Startpagina Werktuigendagen

Werktuigendagen

Werktuigendagen

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Uit de hand gelopen hobby werd prachtige verzameling MF-tractoren en -werktuigen

Andy Van Canneyt uit het Oost-Vlaamse Maldegem raakte zo’n 30 jaar terug besmet met het oldtimervirus, meer specifiek met het merk Massey Ferguson. De interesse hiervoor liet hem nooit meer los en tot op vandaag geniet Andy volop van zijn verzameling. Het is niet enkel mooi om naar te kijken, maar de machines komen ook praktisch gezien nog goed van pas bij Andy’s bezigheden.

Voor de 10de keer oldtimers op de Werktuigendagen

De Werktuigendagen vieren dit jaar dubbel feest! Niet alleen vindt dit outdoor landbouwevenement voor de 35ste keer plaats, in het kader ervan wordt ook voor de 10de keer een grootse oldtimerhappening georganiseerd!

Ontdek het uitgebreide groenteplatform tijdens de Werktuigendagen

Prei, uien en sla zijn de teelten die aangelegd zijn op het groenteplatform om demonstraties uit te voeren met oogstmachines en mechanische onkruidbestrijding. Luc De Reycke, van het PCG en coördinator Tuinbouw, bemerkt ook een gestegen interesse van de zaadhuizen.

Gewassen keuren en machines bewonderen tijdens de Werktuigendagen

Het 120 ha grote terrein zal tijdens de tweedaagse Werktuigendagen in Oudenaarde weer bruisen van de activiteiten. Naast de geleide demonstraties zullen immers ook de standhouders hun beste rassen en machines tonen. We kregen een overzicht van Tom Destoop, coördinator Landbouw, die enkele hoogtepunten eruit pikte.

Meest gelezen

Maak tijdig werk van je Covid Safe Ticket voor de Werktuigendagen

“We gaan samen voor coronaveilige Werktuigendagen”, stelt Georges Van Keerberghen, voorzitter van de Werktuigendagen stellig. “Daarom kozen we ook bewust voor het Covid Safe Ticket (CST). Eens je op het beursterrein bent, willen we iedereen de beleving van een ‘normale’ beurs geven.”

70.000 bezoekers voor de Werktuigendagen

De Werktuigendagen trok dit jaar circa 70.000 bezoekers, circa 6% meer dan bij de vorige editie, twee jaar geleden. Een meevaller, vindt voorzitter Georges Vankeerberghen van de beursorganisatie, een initiatief van de Boerenbond. Hij was vooraf bang dat de MAP6-perikelen het gemoed van veel boeren dusdanig zou hebben verstoord dat ze zouden afzien van een beursbezoek.