Gewassen keuren en machines bewonderen tijdens de Werktuigendagen

Werktuigendagen

Het 120 ha grote terrein zal tijdens de tweedaagse Werktuigendagen in Oudenaarde weer bruisen van de activiteiten. Naast de geleide demonstraties zullen immers ook de standhouders hun beste rassen en machines tonen. We kregen een overzicht van Tom Destoop, coördinator Landbouw, die enkele hoogtepunten eruit pikte.

Aan de schoolhoeve zal deze editie keer niet alleen het inkuilen te zien zijn. Tijdens een geleide demonstratie zullen voedermengwagens een gelijk rantsoen moeten mengen. De resultaten worden vergeleken.

Werktuigendagen: vergelijken van technieken en merken tijdens de geleide demo’s

Werktuigendagen

Er worden tijdens deze editie van de Werktuigendagen – op 25 en 26 september in Oudenaarde – 4 thema’s toegelicht: voedermengwagens, mechanische onkruidbestrijding, het thema bodem en de nieuwe teelt goudsbloem.

Enkel wie groen licht krijgt bij het scannen van het CST krijgt toegang tot de beurs.

Maak tijdig werk van je Covid Safe Ticket voor de Werktuigendagen

Werktuigendagen

“We gaan samen voor coronaveilige Werktuigendagen”, stelt Georges Van Keerberghen, voorzitter van de Werktuigendagen stellig. “Daarom kozen we ook bewust voor het Covid Safe Ticket (CST). Eens je op het beursterrein bent, willen we iedereen de beleving van een ‘normale’ beurs geven.”

De organisatie van de Werktuigendagen maakt zich klaar voor een corona-proof editie.

Voorbereidingen jubileumeditie Werktuigendagen op kruissnelheid

Werktuigendagen

Binnen anderhalve maand staat de 35ste editie van de Werktuigendagen op de agenda. De organisatie loopt volop. Ook heel de corona-aanpak werd intussen uitgedokterd. Bezoekers zullen moeten beschikken over het Covid Safe Ticket.

Er wordt door iedereen met veel goesting uitgekeken naar de 35ste editie van de Werktuigendagen.

Jubileumeditie Werktuigendagen wordt eerste groot landbouwevent in anderhalf jaar

Werktuigendagen

Corona schudt al anderhalf jaar de beurskalender door elkaar, maar eindelijk zijn er lichtpuntjes. De Werktuigendagen kregen recent groen licht van de overheid voor de organisatie van hun event. Blokkeer dus alvast 25 en 26 september in je agenda voor de 35ste editie van de Werktuigendagen in Oudenaarde.

De Werktuigendagen onderscheiden zich door de demonstraties, mogelijk gemaakt door een groot aantal firma’s, aldus voorzitter van de beursorganisatie Georges Vankeerberghen.

70.000 bezoekers voor de Werktuigendagen

Actueel

De Werktuigendagen trok dit jaar circa 70.000 bezoekers, circa 6% meer dan bij de vorige editie, twee jaar geleden. Een meevaller, vindt voorzitter Georges Vankeerberghen van de beursorganisatie, een initiatief van de Boerenbond. Hij was vooraf bang dat de MAP6-perikelen het gemoed van veel boeren dusdanig zou hebben verstoord dat ze zouden afzien van een beursbezoek.

De Croo bij start Werktuigendagen: boeren verdienen de ruimte

Economie

Federaal minister Alexander De Croo heeft bij de start van de Werktuigendagen in Oudenaarde opgeroepen vooral voldoende ruimte te reserveren voor de landbouw. Technologie mag van de liberale politicus worden omarmd, waar ze nu vaak met argwaan wordt bekeken. “We gaan natuurlijk geen 50 jaar terug in de tijd.”

De Werktuigendagen zijn er klaar voor!

Werktuigendagen

Komend weekend is het in Oudenaarde weer verzamelen geblazen voor iedereen die houdt van mechanisatie en de werkzaamheden op het veld. De organisatie van de Werktuigendagen en de standhouders zijn er klaar voor. Bovendien wordt er opnieuw een zonnig weekend voorspeld. Jij gaat toch ook?

Wie houdt van oldtimer-machines, kan zich in Oudenaarde laven aan honderden vaak perfect onderhouden exemplaren.

Oldtimerhappening richt de spotlights op pareltjes van topmerken Porsche en Allgaier

Actueel

De Werktuigendagen staan voor een groot deel in het teken van de nieuwste machines en techniek. We kunnen het heden maar waarderen als we het verleden begrijpen, en dus wordt voor de negende keer, als onderdeel van de Werktuigendagen, een grootse oldtimerhappening georganiseerd. Daarbij gaat speciale aandacht naar Porsche en Allgaier.

Het houthakkampioenschap bestaat uit 6 zaag- en bijldisciplines.

België-Nederland maar dan met kettingzagen

Actueel

Op zaterdag 21 september nemen de beste houthakkers uit de Lage Landen het tegen elkaar op tijdens het Stihl Timbersports Benelux Kampioenschap 2019. Ze strijden om de Benelux titel en een plaats in de finale van het wereldkampioenschap in Praag op 1 en 2 november. Is de Belg Koen Martens uit het juiste hout gesneden om zijn titel te verdedigen?

ILVO en Arvesta voeren al sinds 2012 onderzoek naar de sojateelt in Vlaanderen.

ILVO en Arvesta lanceren campagne: ‘Ontdek soja’

Werktuigendagen

ILVO en Arvesta zoeken landbouwers om op eigen veld te pionieren in soja. Met de campagne ‘Ontdek soja!’, die gelanceerd wordt tijdens de Werktuigendagen, hopen ze na 7 jaar onderzoek en veldproeven de introductie van de teelt in Vlaanderen te versnellen.

De machine van Johan Staelens Johan Staelens van HAK, gecombineerd met een camera en stuurunit van Garford.

Slim wieden voor bioboeren

Akkerbouw

Tijdens de Werktuigdagen zal er telkens om 14.30u een demonstratie te volgen zijn omtrent mechanische onkruidbestrijding, dit in samenwerking met Inagro. Over machines voor mechanische onkruidbestrijding bestaan nog veel twijfels. Maar de voorbije vijf jaar zijn die fors verbeterd, stelt Lieven Delanote, expert mechanische onkruidbestrijding bij Inagro. En boeren hoeven die ook niet altijd zelf aan te kopen: soms blijkt een samenwerking met een loonwerker meer mogelijkheid te bieden.

Werktuigendagen: irrigatie in de groente- en aardappelteelt in de kijker

Werktuigendagen

Op het groenteveld, waar eveneens aardappelen staan, is irrigatie het centrale thema van deze editie. Daarnaast zijn er demonstraties met plant- en rooimachines in prei en ui. Spuittechniek met specifieke toepassingen komt eveneens aan bod. Luc De Reycke, coördinator tuinbouw, licht toe.

Op de Werktuigendagen wil ik kijken hoe men groenbemesters kapot krijgt met materiaal dat ter beschikking zal zijn , vertelt landbouwschepen  Richard Eeckhaut.

De Werktuigendagen zetten Oudenaarde op de landbouwkaart

Werktuigendagen

Wie aan de Werktuigendagen denkt, denkt aan Oudenaarde. En als men aan landbouw in Oudenaarde denkt, dan komt men uit bij Richard Eeckhaut (CD&V), de schepen van landbouw in Oudenaarde, naar aanleiding van de Werktuigendagen een boeiend man voor een interview.

De organisatoren zijn klaar voor de 33ste editie van de Werktuigendagen,  de 12de ondertussen op de locatie in Oudenaarde.

Alles draait rond beleving tijdens de Werktuigendagen

Mechanisatie

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 is Oudenaarde opnieuw het middelpunt van de Vlaamse landbouwwereld. Naast de expresweg N60 in Heurne vindt dan de 33ste editie van de Werktuigendagen plaats. “Met bijna 200 exposanten en rond de 70.000 bezoekers die verwacht worden is dit evenement een niet te missen afspraak voor iedereen die affiniteit heeft met landbouw”, zo stelt beursvoorzitter Georges Van Keerberghen. “We gaan opnieuw uit van het vertrouwde concept, maar leggen enkele frisse accenten”.