Startpagina Werktuigendagen

Werktuigendagen

Werktuigendagen

De voorlader: een sterk onderbelicht werktuig!

Mechanisatie Tijdens de Werktuigendagen organiseerde AgriBevents in samenwerking met PCLT en Hectares een geleide themademonstratie met voorladers op 12 tractormerken. Bij deze formule kon de bezoeker oordelen welk merk of type hem het best ligt. In de PCLT-tent voelden we in ieder geval veel interesse.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Samen op weg naar de landbouw van morgen... op de Werktuigendagen

De 36ste editie van de Werktuigendagen – op 23 en 24 september in Oudenaarde – ziet er weer veelbelovend uit. De terreinen liggen er alvast prima bij en de organisatie noteert al meer dan 200 exposanten. Het is dus vooral duimen dat de weergoden opnieuw meezitten voor dit unieke tweedaags buitenevent.

Werktuigendagen post corona, wederom geslaagd en zonovergoten

Het eerste landbouwevenement in het post coronatijdperk was onmiddellijk een schot in de roos. De Werktuigendagen in Oudenaarde gingen het voorbije weekend wederom door in een schitterende nazomerzon. Zondagavond spraken we duidelijk tevreden organisatoren, enkele maanden geleden was het nog een groot vraagtegen ‘of’ en ‘hoe’ de Werktuigendagen konden door gaan. Het resultaat dat ze nu neer zetten, was ‘top’. Iedereen had zin om te knallen.

Uit de hand gelopen hobby werd prachtige verzameling MF-tractoren en -werktuigen

Andy Van Canneyt uit het Oost-Vlaamse Maldegem raakte zo’n 30 jaar terug besmet met het oldtimervirus, meer specifiek met het merk Massey Ferguson. De interesse hiervoor liet hem nooit meer los en tot op vandaag geniet Andy volop van zijn verzameling. Het is niet enkel mooi om naar te kijken, maar de machines komen ook praktisch gezien nog goed van pas bij Andy’s bezigheden.

Meest gelezen

Voor de 10de keer oldtimers op de Werktuigendagen

De Werktuigendagen vieren dit jaar dubbel feest! Niet alleen vindt dit outdoor landbouwevenement voor de 35ste keer plaats, in het kader ervan wordt ook voor de 10de keer een grootse oldtimerhappening georganiseerd!

Ontdek het uitgebreide groenteplatform tijdens de Werktuigendagen

Prei, uien en sla zijn de teelten die aangelegd zijn op het groenteplatform om demonstraties uit te voeren met oogstmachines en mechanische onkruidbestrijding. Luc De Reycke, van het PCG en coördinator Tuinbouw, bemerkt ook een gestegen interesse van de zaadhuizen.

Gewassen keuren en machines bewonderen tijdens de Werktuigendagen

Het 120 ha grote terrein zal tijdens de tweedaagse Werktuigendagen in Oudenaarde weer bruisen van de activiteiten. Naast de geleide demonstraties zullen immers ook de standhouders hun beste rassen en machines tonen. We kregen een overzicht van Tom Destoop, coördinator Landbouw, die enkele hoogtepunten eruit pikte.