Startpagina Archief

Mag het een grammetje minder zijn?

Bedrijven ontwikkelen steeds meer plantaardige alternatieven voor vlees. Een plantaardiger dieet is vermoedelijk beter voor mens en planeet, maar we moeten ons niet in de hype verliezen. Vlees is een veilig, kwaliteitsvol product dat past binnen een

gebalanceerd dieet.

De zeer besmettelijke Afrikaanse varkenspest grijpt om zich heen in Azië. In betrekkelijk korte tijd heeft het virus tot de dood of vernietiging van tientallen miljoenen varkens geleid. In totaal zouden in China tot 200 miljoen varkens kunnen bezwijken of gedood worden vanwege de Afrikaanse varkenspest.

De catastrofe roept vragen op over het moderne vleescomplex. De afgelopen decennia wordt in de veehouderij de nadruk gelegd op grootschaligheid, specialisatie in fases van productie en het verkopen van product over langere afstanden...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Kabinet Brouns wil goedkeuring ammoniakemissiereducerende technieken versnellen

Stikstof Op 1 juli publiceerde het WeComV (Wetenschappelijk Comité Luchtemissies Veeteelt) zijn finaal adviesrapport over de actualisering van de PAS-lijst ‘Deel 1: R1-vloersystemen’. Daarin stelde het de emissiereductiepercentages van een aantal vloersystemen voor rundveehouders bij. Veehouders kunnen diverse managementmaatregelen nemen om de stikstofuitstoot van hun bedrijven te reduceren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen