Startpagina Archief

Mag het een grammetje minder zijn?

Bedrijven ontwikkelen steeds meer plantaardige alternatieven voor vlees. Een plantaardiger dieet is vermoedelijk beter voor mens en planeet, maar we moeten ons niet in de hype verliezen. Vlees is een veilig, kwaliteitsvol product dat past binnen een

gebalanceerd dieet.

De zeer besmettelijke Afrikaanse varkenspest grijpt om zich heen in Azië. In betrekkelijk korte tijd heeft het virus tot de dood of vernietiging van tientallen miljoenen varkens geleid. In totaal zouden in China tot 200 miljoen varkens kunnen bezwijken of gedood worden vanwege de Afrikaanse varkenspest.

De catastrofe roept vragen op over het moderne vleescomplex. De afgelopen decennia wordt in de veehouderij de nadruk gelegd op grootschaligheid, specialisatie in fases van productie en het verkopen van product over langere afstanden...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen