Startpagina Archief

Crème brûlée met geitenkaas

Wil je je tafelgenoten eens verrassen? Kies dan eens niet voor de klassieke crème brûlée, maar probeer eens deze variant met geitenkaas. Je hebt ongeveer een uur nodig om vier personen van dit dessert te kunnen laten smullen.

Wat heb je nodig?

3,5 dl volle melk

250 g geitenkaas

7 eidooiers

75 g suiker

5 dl room

4 el kristalsuiker

4 el kandijsuiker

Extra benodigdheden:

vormpjes (van ongeveer 2,5 cm hoog)

gasbrandertje

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 110°C.

Verwarm de melk lichtjes en laat er de geitenkaas in oplossen.

Klop de eidooiers samen met de suiker tot een ruban (een lichte luchtige massa). Voeg de melk met geitenkaas toe en meng. Voeg de room toe en meng. Giet door een zeef in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen