Startpagina Archief

Een robuust vleesveeras met een eigen aanpak

De kudde Blonde d’Aquitaines van Hof ter Driehoek in Damme staat te pronken in de zon. De zachtbruine kleur van hun vacht en hun elegante bouw doet heel wat mensen stoppen langs de wei. Chris Dhondt en Vicky Wildemeersch: “Het is een plezier om het lekkere vlees van deze runderen in onze eigen hoeveslagerij te kunnen verkopen.”

Chris Dhondt groeide op op een typisch Vlaams landbouwbedrijf met zeugen, melkkoeien, vleesvee en akkerbouw. Na zijn studies industrieel ingenieur richting dierlijke productie in Gent belandde hij als vanzelf in de veehouderij. “Ik startte bij een varkensfokkerijorganisatie. Ik leerde er onder meer veel over hybriderassen.” Intussen is Chris al geruime tijd manager van de Vlaamse Piétrainfokkerij vzw (VPF). Op het thuisfront in Damme draait alles echter rond het Blonde d’Aquitaine-ras.

Kiezen voor Blonde d’Aquitaine

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

VLAM roept op om te kiezen voor lokale producten tijdens ‘Lekker van bij ons-week’

Korte Keten Van 15 tot 21 september organiseert VLAM voor het eerst de Lekker van bij ons-week. Tijdens deze actieweek roept het iedereen op om zijn of haar winkelmand te vullen met lokale producten. Uit een recent VLAM-onderzoek blijkt dat de Vlaming overtuigd is van producten van eigen bodem, maar dit niet altijd omzet in aankoopgedrag. Jammer, want 3 op de 4 Vlamingen vindt wel dat we met zijn allen meer Belgische voedingsproducten zouden moeten kopen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen