Startpagina Archief

Varkenshaasje met gebakken

appeltjes en krieltjes

De balsamico en appeltjes geven het varkenshaasje een heerlijk zoete en volle smaak. Serveer met gebakken krieltjes. Je hebt zo’n 45 minuten nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.

Wat heb je nodig?

700g krielaardappelen

4 appelen (Jonagold)

1 rode ui

1 teentje knoflook

700g varkenshaasjes

3 el balsamicoazijn

2 el honing

2 takjes rozemarijn

70g hazelnoten

boter

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water en houd ze warm. Bereid intussen het vlees en de appeltjes. Snijd de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd grof in stukjes van 3 cm. Dek de appeltjes af en zet even opzij. Hak de hazelnoten fijn. Pel de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Een open hart voor landbouw, een interview met Jan de Keyser

Actueel Toen Jan de Keyser, hoofd van Agri & Food bij BNP Paribas Fortis en tevens burgemeester van de West-Vlaamse gemeente Oostkamp, recent onverwacht geconfronteerd werd met een ernstige hartaandoening, viel alles even stil. Het gaf echter ook tijd voor reflectie over kwetsbaarheid, ketendenken en de toekomst van een sector in transitie.
Voir plus d'articles
Meest gelezen