Startpagina Archief

“Op termijn willen we iets nieuws bieden

aan de Belgische boer”

Zeg niet zomaar ‘gember’ tegen ‘primeurgember’, klinkt het steevast in het hoofdkantoor van Colruyt Group. In november vorig jaar werd het innovatieve knolgewas in de rekken van CRU gelanceerd. Primeurgember bevat geen vezels, maar wel veel sap. De smaak is hierdoor veel meer uitgesproken dan die van de geïmporteerde variant. Bovendien is de ecologische voetafdruk lager. “Mensen kwamen er al voor terug, dat is de beste reclame. We zorgen voor een vervolgproject en willen er op lange termijn ook de Belgische landbouwer bij betrekken.”

Als er één knolgewas is dat niet onopgemerkt je keuken binnenkwam, dan is dat wel gember, al was het maar door de vele kookprogramma’s die erop inzetten. Bij meer en meer mensen komt er wel eens een Aziatisch gerecht op tafel, en dan kan een stukje van dit knolgewas niet ontbreken.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen