Startpagina Archief

Witblauw gekruist met rassen Maine

Anjou en Parthenaise

Voor Patrick Maenhout startte zijn vleesveebedrijf heel kleinschalig met 5 runderen. “Af en toe werden runderen geslacht en vervolgens kocht ik er weer enkele aan op de veemarkt van Neufchâteau. Jaar na jaar werd de vleesveestapel met zorg uitgebreid.” In 2008 werd in het naburige Knesselare een stal met weiland gekocht. Dat was goed voor in totaal nu 120 runderen: 60 in Beernem en 60 in Knesselare.

Ze zijn gestart met onze Belgische, witblauwe vleesveerunderen, later werden deze ook ingekruist met de Franse rassen Maine Anjou en Parthenaise. “...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen