Startpagina Archief

Witblauw gekruist met rassen Maine

Anjou en Parthenaise

Voor Patrick Maenhout startte zijn vleesveebedrijf heel kleinschalig met 5 runderen. “Af en toe werden runderen geslacht en vervolgens kocht ik er weer enkele aan op de veemarkt van Neufchâteau. Jaar na jaar werd de vleesveestapel met zorg uitgebreid.” In 2008 werd in het naburige Knesselare een stal met weiland gekocht. Dat was goed voor in totaal nu 120 runderen: 60 in Beernem en 60 in Knesselare.

Ze zijn gestart met onze Belgische, witblauwe vleesveerunderen, later werden deze ook ingekruist met de Franse rassen Maine Anjou en Parthenaise. “...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Brouns: "De consument moet trots zijn op onze eigen wijn"

Fruit Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns heeft op 18 september druiven geplukt in de wijngaarden van het kasteel in het Limburgse Genoelselderen, nabij Riemst. Tijdens het werkbezoek riep de minister op om meer chauvinisme aan de dag te leggen voor producten uit eigen streek, in plaats van de voorkeur te geven aan ingevoerde buitenlandse producten. "Slechts 3% van de Belgen drinkt regelmatig Belgische wijn, terwijl 81% van de wijndrinkers aangeeft dat in de toekomst wel te willen doen", aldus de minister.
Voir plus d'articles
Meest gelezen