Startpagina Archief

Een nieuw pleidooi voor

‘lekker én fair van bij ons’

De Belgische vleesverwerking is een voorbeeld van topkwaliteit en duurzame productie. Net als de primaire productie staat ook deze sector onder zware druk. De machtige positie van de retail is daarbij stuitend.

De Belgische vleesverwerkende sector, vertegenwoordigd door de federatie Fenavian, zit vandaag (ook) in zwaar weer. Anneleen Vandewynckel, secretaris-generaal van Fenavian, trok tijdens een webinar georganiseerd door de Belgische vereniging van landbouwjournalisten, dan ook aan de alarmbel. Fenavian, dat sinds enkele jaren ook de producenten van andere eiwitten vertegenwoordigt, zou nochtans in feeststemming moeten zijn... de federatie bestaat dit jaar immers 85 jaar. “Onze 180 leden ontstonden zowat allemaal uit Belgische familiebedrijven...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen