Nieuw kwaliteitslabel biedt antwoorden op
duurzaamheidsvragen over rundvlees
Enkele partners starten in Wallonië met een nieuw kwaliteitslabel voor rundvlees, waarbij de focus ligt op lokale productie en op korte keten, dierenwelzijn en milieu-impact. Als het duurzaamheidslabel Pré De Chez Nous aanslaat bij de consument, kunnen op termijn ook Vlaamse rundveehouders hierbij aansluiten.
De initiatiefnemers achter het nieuwe label willen een ant-woord bieden op 3 imago-uitdagingen waar de sector van het Belgische rundvlees voor staat: uitstoot en milieu-impact, dierenwelzijn en de competitie tussen voeding voor dier en mens. Die 3 aspecten pakken ze aan met een lokaal verhaal dat zowat de hele keten beslaat. “De antwoorden...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Abonneer nu
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of
Activeer uw abonnement