Startpagina Archief

Nieuw kwaliteitslabel biedt antwoorden op

duurzaamheidsvragen over rundvlees

Enkele partners starten in Wallonië met een nieuw kwaliteitslabel voor rundvlees, waarbij de focus ligt op lokale productie en op korte keten, dierenwelzijn en milieu-impact. Als het duurzaamheidslabel Pré De Chez Nous aanslaat bij de consument, kunnen op termijn ook Vlaamse rundveehouders hierbij aansluiten.

De initiatiefnemers achter het nieuwe label willen een ant-woord bieden op 3 imago-uitdagingen waar de sector van het Belgische rundvlees voor staat: uitstoot en milieu-impact, dierenwelzijn en de competitie tussen voeding voor dier en mens. Die 3 aspecten pakken ze aan met een lokaal verhaal dat zowat de hele keten beslaat. “De antwoorden...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Bladziekten rukken op in bietenvelden

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) meldt dat uit de waarnemingen van deze week blijkt dat er symptomen van bladziekten waargenomen zijn op ruim 85% van de suikerbietpercelen. De aantasting gebeurt voornamelijk door Cercospora.
Voir plus d'articles
Meest gelezen