Startpagina Archief

Belegd Turks brood

WIl je graag zelf je Turks brood beleggen, maar weet je niet goed welke smaken goed bij elkaar passen? Probeer dan zeker ons recept voor een heerlijk gevuld Turks brood met Belgische groenten, kaas en ham. Je hebt een half uurtje nodig om dit voor 4 personen klaar te maken.

Ingrediënten

1 Turks brood

1 courgette

1 aubergine

2 tomaten

4 el tapenade van tomaten of groene pesto

4 lente-uien

50 g slamix

4 sneetjes gekookte ham

4 sneetjes belegen kaas

arachideolie

peper

zout

Bereiding

Snij de courgette en de aubergine in plakjes en bestrijk ze met een beetje olie. Kruid met peper en zout en gril ze mooi goudbruin in een grillpan.

Snij de tomaten in plakjes en de lente-ui in ringen.

Snij het Turks brood doormidden en bestrijk...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De hazelnoot: een nieuwe diversificatie

Fruit ‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.
Voir plus d'articles
Meest gelezen