Startpagina Archief

Echte Belgische mosterd

bij je stoemp of hotdog

“Wat we zelf telen, doen we beter”, is meestal het motto. Dat geldt ook voor de mosterdteelt. Momenteel komt ons mosterdzaad vooral uit Canada en Oekraïne. Omdat de toevoer uit Oekraïne toch wat wankel is, kan Abraham zijn mosterd beter uit België halen. Wie lust er nu geen goeie worst met stoemp en… echte Belgische mosterd?

Natuurlijk kennen we de gele en bruine mosterd van in onze velden, ingezaaid als groenbedekker. Maar als je eerlijk bent, kennen we het vooral als de gele pittige saus op onze hotdog, of als smaakmaker bij een goeie stoemp met worst, of bij savooikool met spek. Echte Belgische kost, daar hoort een idem Belgisch sausje bij.

Toch is dat niet het geval. Het is al lang zo dat Canada de hoofdproducent is van mosterdzaad, goed voor maar liefst 80% van de wereldwijde productie. Mosterdmaker Camp’s gaf echter aan dat de import recent is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Kruising van Wagyu en Holstein levert mooie resultaten op

Libramont In rundvee bestaan er tal van rassen en kruisingen tussen rassen zijn zo oud als de veeteelt zelf. Soms zijn er toch verrassende, nieuwe kruisingen. De Waalse familie Pierard kruist systematisch Wagyu met Holstein en is heel tevreden met het resultaat.
Voir plus d'articles
Meest gelezen