Startpagina Archief

Salade met appel en Belgische kaas

Met dit recept maak je een knapperige salade met witloof, appel en kaas. Werk af met een zelfgemaakte dressing op basis van yoghurt. Na 10 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

4 plakjes Père Joseph

0,50 krop ijsbergsla

2 stronken witloof

40 g veldsla

16 kerstomaten

1 takje selder

2 appelen

2 lente-uien

40 g amandelen

Voor de vinaigrette

120 g yoghurt

1 el azijn

2 el olijfolie

1 tl mosterd

1 el fijngesneden bieslook

0,50 el currypoeder

peper

zout

Hoe ga je te werk?

Snijd de tomaatjes in partjes, de selder in blokjes en de ijsbergsla in repen. Trek de blaadjes van het witloof los en snijd de appelen in kleine stukken.

Snijd de plakjes kaas in lange repen en rol ze op.

Verdeel de groenten, de appelstukjes en de kaas mooi over vier borden.

Snijd de lente-uitjes in ringen.

Snijd de bieslook fijn.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Meng yoghurt, azijn, olijfolie, mosterd, bieslook, currypoeder en kruid met peper en zout.

Werk de salade af met de noten, lente-ui en druppel er de vinaigrette over.

Actueel

‘Alarmerende’ concentraties TFA gevonden in Europese wijnen

Actueel Concentraties trifluorazijnzuur (TFA), een korteketen-PFAS die geproduceerd wordt door de ontbinding van andere PFAS-verbindingen, zijn alarmerend toegenomen in Europese wijnen. Dat zegt het meest recente rapport van het Pesticide Action Network Europe (PAN Europe). De studie vond de forever chemical terug in alle recent geanalyseerde wijnen, met een aanzienlijke stijging van de concentraties in de afgelopen jaren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen