Startpagina Archief

Eén op de 3 voedingsbedrijven in gevarenzone

De vorige 2 jaren zullen niet snel vergeten worden. Zowel de coronapandemie als de oorlog in Oekraïne hebben hun sporen nagelaten in onze economie. Ook de voedingssector is getroffen. De loonindexering in januari komt eraan, en energieprijzen blijven op een zeer hoog niveau. Het vergt samenwerking en kracht om een volgende crisis te doorstaan.

De persoon bij uitstek om uit te leggen hoe weerbaar de Vlaamse voedingsindustrie is in tijden van crisis, is Carole Dembour, economisch adviseur bij Fevia. De coronapandemie en de oorlog in Oekraïne hadden een stevige impact, en de cijfers liegen er niet om.

Slechts een ‘dip’ in 2020

De eerste weerbaarheidstest begon in maart 2020, met de start van de coronapandemie. De omzet van de voedingsindustrie steeg al sinds 2011, maar vertoonde een duidelijke dip in 2020 doordat de horeca en food service sloten. Er was echter een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen