Startpagina Archief

Feestelijk gehaktbrood in bladerdeeg

Gehaktbrood is dagelijkse kost bij veel gezinnen, maar dit hoofdgerecht kan ook op de feesttafel schitteren. Stop 'm in een jasje van bladerdeeg en serveer met gebraiseerd witloof voor een feestgerecht waar jong en oud van smult. Je hebt 100 minuten nodig om het te bereiden voor 6 personen.

Wat heb je nodig?

Voor de puree:

1 kg bloemige aardappel

40 g boter

100 ml melk

nootmuskaat

peper

zout

5 g platte peterselie

Voor het witloof:

8 stronken witloof

2 sinaasappelen

1 el boter

1 el suiker

200 g veenbessencompote

Voor het vleesbrood:

800 g gemengd gehakt

2 eidooiers

4 el paneermeel

20 g platte peterselie

2 teentjes knoflook

1 ajuin

50 g gedroogde veenbessen

50 g hazelnoten

5 g tijm...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Belgische Haflingerfokkerij toont kwaliteit

Paarden Op zondag 31 augustus organiseerde de Belgische Haflingervereniging voor de 37ste keer, in de rijke geschiedenis van meer dan 50 jaar stamboekwerking, de Nationale Merriekeuring. Deze nationale prijskamp werd doorheen de jaren soms jaarlijks, soms tweejaarlijks georganiseerd. Een vaste waarde is echter de centrale opname van Haflinger-merries in de Topklasse (hoofdstamboek), inmiddels al voor het 22ste jaar op rij.
Voir plus d'articles
Meest gelezen