Startpagina Archief

Feestelijk gehaktbrood in bladerdeeg

Gehaktbrood is dagelijkse kost bij veel gezinnen, maar dit hoofdgerecht kan ook op de feesttafel schitteren. Stop 'm in een jasje van bladerdeeg en serveer met gebraiseerd witloof voor een feestgerecht waar jong en oud van smult. Je hebt 100 minuten nodig om het te bereiden voor 6 personen.

Wat heb je nodig?

Voor de puree:

1 kg bloemige aardappel

40 g boter

100 ml melk

nootmuskaat

peper

zout

5 g platte peterselie

Voor het witloof:

8 stronken witloof

2 sinaasappelen

1 el boter

1 el suiker

200 g veenbessencompote

Voor het vleesbrood:

800 g gemengd gehakt

2 eidooiers

4 el paneermeel

20 g platte peterselie

2 teentjes knoflook

1 ajuin

50 g gedroogde veenbessen

50 g hazelnoten

5 g tijm...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen