Startpagina Archief

Trifle met speculaas en peer

Wil je een lekker, feestelijk dessert op tafel zetten, maar wil je er niet te veel tijd aan besteden? Dan is deze trifle iets voor jou! Na 25 minuten voorbereiding kunnen 6 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?

Voor het beslag

250 g mascarpone

100 g suiker

16 speculaaskoekjes

3 eieren

250 g peren (Conference)

Voor de pocheerde peren

6 peren (Conference)

1 kaneelstokje

1 steranijs

1 kardemompeul

0,50 citroen

600 ml Belgische schuimwijn

100 g suiker

200 ml water

Hoe ga je te werk?

Voor de gepocheerde peertjes

Snijd de peren in vier en verwijder het klokhuis. Schil en snijd in fijne blokjes.

Vul een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen