Startpagina Archief

Van op het veld tot in de fabriek de impact

op het milieu verkleinen

De bieten- en suikersector denkt niet alleen na over economische kwesties, maar ook over zijn impact op het milieu. Zowel op het veld als in de fabriek zijn al veel inspanningen geleverd, maar die moeten gevolgd worden door verdere maatregelen om aan de verwachtingen van de samenleving en de politiek te voldoen. Van de wortel tot het suikerklontje zullen alle actoren de handen ineen moeten slaan, om ervoor te zorgen dat de praktijken van de toekomst goed scoren op het vlak van ecologische duurzaamheid.

Sinds 2017 gaat het slecht met de bieten- en suikersector... Niet minder dan 1.000 telers hebben de teelt van bieten opgegeven. Zo verminderde het areaal in 5 jaar tijd met 7.000 ha (-12%). Om het voortbestaan van de sector te garanderen, moeten de inkomsten van de telers en de fabrieken worden gewaarborgd (zie onze editie van 26 januari) en moet de impact op het milieu worden beperkt.

Daarom werd deze strategische kwestie op de conferentie ‘Plan B(iet)’ van 14 december 2022 besproken door Marie-Christine Ribera, directeur-generaal...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Regen bevordert de uitbreiding van Cercospora

Bieten Het wisselvallige weer van de afgelopen 2 weken heeft ertoe geleid dat in bijna alle percelen van het waarschuwingsnetwerk van het Bieteninstituut (KBIVB) symptomen van Cercospora waargenomen werden.
Voir plus d'articles
Meest gelezen