Startpagina Archief

De methaanuitstoot

verminderen zonder aan

het rendement te raken

Naast bier maken de monniken van de abdij van Westmalle ook trappistenkaas. De melk voor deze kazen komt van hun eigen veestapel. De brouwerij werkt aan een kleinere ecologische voetafdruk. Het melkveebedrijf kan daarbij helpen, onder meer met methaanreducerende voeders, zonder dat aan het rendement wordt geraakt.

Vooraleer er sprake was van een abdij of zelfs een klooster in Westmalle, belandden er rond 1794 enkele monniken als bij toeval in een kleine boerderij. Philippe Van Assche, directeur van de brouwerij, vertelt graag over de geschiedenis van de trappistenabdij. “De geschiedenis van de brouwerij van Westmalle gaat terug tot 22 april 1836, toen het klooster werd verheven tot trappisten abdij. Vanaf dan werd het de monniken aanbevolen om de plaatselijke volksdrank bij hun maaltijd te drinken. In vele regio’s was dat wijn, maar hier in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Inzetten op melken in de weide

Libramont Melken in de weide lijkt voor sommige boeren meer te zijn dan alleen een keuze: het is ook een manier van leven of een andere manier om naar hun werk te kijken. Regen of zonneschijn, de Waalse boer Thibault Gérardy brengt 4 uur per dag door in de weide met zijn koeien om deze taak uit te voeren. Dat gebeurt allemaal met zijn eigen machine, die hij geërfd heeft van zijn grootmoeder van moederskant.
Voir plus d'articles
Meest gelezen