Startpagina Archief

Appel gevuld met speculaas,

rozijnen en walnoten

Ben je op zoek naar een gemakkelijk dessert met appel? Probeer dan zeker deze appel gevuld met speculaas, rozijnen en walnoten. Na een uurtje voorbereiding kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?

4 appels (Jonagold)

15 g havermout

50 g bruine suiker

15 g speculaas

1 kruidnagel

15 g rozijnen

15 g walnoten

10 g boter

100 ml appelsap

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180° C

Haal het klokhuis uit de appels met een appelboor.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De hazelnoot: een nieuwe diversificatie

Fruit ‘s Morgens chocopasta smeren op onze boterham is een gewoonte geworden. Enkele jaren geleden stond palmolie als ingrediënt daarvan ter discussies, maar hoe zit het met hazelnoten? Hoewel hazelnoten vooral in Italië worden geproduceerd, gedijt de boom ook goed in onze streken. Enkele jaren geleden zijn Benoît Genin en Pierre-Olivier Bonhomme begonnen met de productie van Belgische hazelnoten. Het is een boeiende teelt, maar ze vereist wel wat kennis en ervaring.
Voir plus d'articles
Meest gelezen