Startpagina Archief

Mangalica-varkens worden steeds

populairder in Vlaanderen

Alles wat ze vertellen over Mangalica-varkens klopt. Ze zijn goed bestand tegen het buitenleven, en ze zorgen voor lekkerder en mooi gemarmerd vlees. Landbouwleven trok de laarzen aan om kennis te maken met het ras bij Michaël en Sofie, hobbyboeren die Mangalica-varkens kweken voor eigen consumptie.

Het Mangalica-ras kent zijn oorsprong in Hongarije. De varkens van dit ras staan ook bekend als wol- of woelvarkens. De wol verwijst naar de lange, gekrulde witte of bruine haren in de vacht. Het woelen in de bodem is wat dit ras het allerliefste doet. Steeds meer Vlaamse leveranciers willen Mangalica-vlees kunnen aanbieden aan de horeca en aan gespecialiseerde slagerijen en het aantal kwekers neemt in Vlaanderen traag maar gestaag toe.

Aansluiten bij stamboek

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Vleesveebedrijf van Koen en Lindsey groeide uit dierentransport van opa Etienne

Vleesvee Als je door Nevele fietst, kan je de runderen van Koen Vandeputte en Lindsey Van Der Straeten en hun 2 kinderen Silke en Siebe tegenkomen. Hun Belgisch witblauw vee is makkelijk te herkennen, maar die bruine runderen die ernaast lopen, zijn geen Blonde d’Aquitaine- maar Limousin-runderen. De Limousins in Nevele zijn niet uniek in Vlaanderen, maar heel vaak zie je ze niet.
Voir plus d'articles
Meest gelezen