Startpagina Archief

Zuivel past in een duurzaam en gezond dieet

Consumenten hebben vaak foutieve informatie over de gezondheids- en duurzaamheidsaspecten van zuivel. De sector bundelde daarom 6 Melkbeloftes, die kort en bondig informeren over ‘zuivel van bij ons’. Die kunnen de melkveehoudes helpen als ze in discussie gaan.

Consumenten zijn steeds kritischer bij het maken van voedingskeuzes. Een glas melk roept al eens vragen op: Is dit een duurzaam product? Past dit in een gezond voedingspatroon? Kies ik beter voor alternatieven? Mag ik genieten van melk zonder schuldgevoel?

De Melkbeloftes zijn door Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) in het leven geroepen als eenduidige en samenvattende bron aan informatie voor consumenten. De 6 Melkbeloftes op een rijtje: melk bevat veel voedingsstoffen bij een lage milieu-impact, melk zorgt voor...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Bladziekten rukken op in bietenvelden

Bieten Het Bieteninstituut (KBIVB) meldt dat uit de waarnemingen van deze week blijkt dat er symptomen van bladziekten waargenomen zijn op ruim 85% van de suikerbietpercelen. De aantasting gebeurt voornamelijk door Cercospora.
Voir plus d'articles
Meest gelezen